Tähän kirjoittelen kommentteja paimennuksesta.

Aloitimme tänä vuonna huhtikuussa sisätreeneillä Somerolla. 

Demillä tehtiin hakukaarien laajennusta, tasapainopisteen vahvistusta ja aloitettiin sisäflankkien harjoittelu. Demi tekee työtä käskettyä omaan rauhalliseen tahtiinsa, mulla menee suunnat välillä sekaisin, mutta onneksi upea työkoirani korjailee mua tässäkin lajissa ja antaa anteeksi ;o)

Duffy aloitti myös sisällä, päätin, ettei saa reikkua lampailla, koska oli edellisenä kesänän ollut tosi villi ja aika raju. Se ei sitten uskaltanut tehdä juuri mitään kahteen ekaan kertaan, lähinnä yritti mun syliin. 

Neljännellä kerralla Demi teki isolla niityllä yhteispaimennusta toisen koiran ollessa tolppakoirana, hyvin toimi vaikka kaverillamme, bortsu Spilitillä(Kristiinan) olikin aivan eriluokan hakukaaret, mutta molemmat tekivät oikein hyvin töitä ja se oli kivaa.

Kolmannella kerralla mentiin ulos ja siellä se syttyi uudestaan. Neljännellä kerralla Kimmo Klossner antoi Duffylle kylmää kyytiä, koska se puri kaksi kertaa persuuksista, minä säestin Kimmoa ja Duffy oli aivan maansa myynyt. Ajattelin, että seuraava kerta sitten näyttää jatkuuko tämä laji!

Nyt on käyty jo yhteensä seitsemän kertaa ja Duffy etenee koko ajan samoin yhteistyömme. Teemme pelkästään kaarille lähetyksiä, maahan tasapainopisteeseen, siitä ajoa ja sama uudestaan. Maahanmenot aion saada varmoiksi ja kaaret tarpeeksi pyöreiksi ennen seuraavia liikkeitä. Olen myös opettanut sille poismenoa out-komennolla.

Viimeksi teimme harkan isolla niityllä missä parikymmnetä päkää. Pelkkää tasapainopisteen hakua ja, vähän kaaria, pysäytyksiä ja ajoa. Luulen, että tämä oli hyvä palkka Duffylle, kun se on ollut tosi kuuliainen, itsetunto alkaa pikkuhiljaa nousemaan :o)